موضوعات وبسایت : تحقیق
سوالات امتحان آیین نامه رانندگی

آسیب انسان به طبیعت

آسیب انسان به طبیعت

نویسنده : نازنین رحمانی | زمان انتشار : 02 اسفند 1399 ساعت 18:45

تهران - ایرنا - محیط زیست در تعطیلات نوروزی و تابستان بیش از هر زمان دیگری در معرض آسیب قرار دارد موضوعی كه اگر ادامه یابد به معنی نابودی حیات است از این رو خودداری از آلودگی محیط یك ضرورت محسوب می شود.

سوالات امتحان آیین نامه رانندگی

سوزاندن و قطع درختان برای تهیه زغال و هیزم، قطع درختان برای تولید الوار و مصالح ساختمانی و صنعتی و گسترش بی‌رویه شهرها و كارخانه‌ها از اصلی ترین عوامل نابودی و تخریب زیست بوم ها است.

آلودگی محیط زیست اكنون فقط به همین جا ختم نمی شود بلكه می تواند تا اعماق زمین پیش روی كند.

مسأله آلودگی یكی از مهم ترین و حادترین مسائل ناشی از تمدن انسانی در جهان امروز به شمار می رود چرا كه از اعماق چند هزار متری زمین گرفته تا معادن، آب های تحت الارضی، بیوسفر، تروپوسفر و حتی در داخل هواپیماهای بلند پرواز و جو خارجی زمین، چرخه و سیستم حیات را مورد تهدید قرار داده است.

مولكول آلاینده ای كه امروز از كارخانه یا منبع آلوده كننده دیگری مثلاَ در اروپا، وارد محیط می شود اگر تجزیه نشود یا تغییر شكل ندهد احتمالاَ بعد از چندی می تواند در ریه انسان ها تا دورترین نقاط جهان وارد شود .

** رها سازی زباله

رهاسازی زباله در دل طبیعت توسط گردشگران از مشكلات همه ساله شهرهای گردشگر پذیر كشور از جمله مناطق شمال كشور است.

تلاش برای ایجاد و یا تغییر الگوهای فرهنگی می تواند تلنگری باشد تا انسان های خفته در خواب غفلت، از روا داشتن بی مهری به طبیعت پرهیز كرده و برای نجات از دامی كه با نابودی طبیعت برای خود پهن می كنند، با جدیت بكوشند.

یك كارشناس محیط زیست می گوید گام نخست جلوگیری از آلودگی زیست محیطی، ساخت و ارایه الگوهای فرهنگی است كه بتواند مردم را از آسیب هایی كه ریختن زباله در طبیعت برای آنها به همراه دارد، آگاه كند.

فرهاد بهادری در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: دادن پلاستیك های جمع آوری زباله در مبادی ورودی شهر به مسافران، ایجاد محل های مناسب برای ریختن زباله و نصب علایم هشدار دهنده از جمله راهكارهای نجات طبیعت است.

بر اساس آمارها، از هر تن زباله حدود 400 متر مكعب گاز گلخانه ای دی اكسید كربن و 600 لیتر شیرابه خارج می شود.

** جلوگیری از تخریب محیط زیست

معاون سازمان حفاظت محیط زیست از دوستداران طبیعت خواست هنگام مراجعه به تفرجگاه ها از تخریب محیط زیست جلوگیری كنند.

احمد علی كیخا به مسافران توصیه كرد از افروختن شعله آتش در مناطق پردرخت خودداری و برای پخت غذا به جای استفاده از شاخه درختان و كندن بوته ها، از اجاقهای خوراك پزی استفاده شود.

وی اظهار داشت: ‌از آنجایی كه در فصل گل دهی گیاهان قرار داریم؛ محل اسكان باید در مكان هایی باشد كه پوشش گیاهی و جنگلی كمتری داشته باشد و از لگدمال كردن و تخریب رستنی ها و شكست سرشاخه های درختان باید خودداری شود.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست افزود:‌ مسافران در زمان حضور در طبیعت ،تا حدامكان غذاهای آماده كه نیازمند پخت مجدد نیست به همراه داشته باشند و در صورت نیاز به آتش، حتی الامكان از ذغال آماده استفاده و حتما خاكستر آتش را نیز با آب و خاك خاموش كنند.

وی از گردشگران خواست كیسه مخصوص جمع آوری زباله را همراه خود داشته باشند و زباله های خود را در جنگل، ساحل دریا، كنار چشمه های آب، مناطق كوهستانی و دره ها رها نكنند.

**ریخت و پاش زباله

مدیركل حفاظت محیط زیست استان گیلان مدیریت زباله در گیلان را مورد تاكید مسافران و گردشگران نوروزی قرار داد و افزود: در این روزها مشاهده ریخت و پاش زباله در معابر و حاشیه رودخانه‌ها تاسف‌بار است.

محمد رضا برجی افزود: ریخت و پاش زباله در معابر و حاشیه رودخانه‌ها اخلاقی و انسانی نیست و حفظ و نظافت محیط زیست مهم است.

وی سه عنصر حیاتی را هوا، آب و خاك عنوان كرد و گفت: این سه عنصر را خداوند منان به صورت رایگان در اختیار گیلان قرار داده تا همه از آن استفاده كنند و اینكه عده‌ای اقدام به ریخت و پاش زباله و ایجاد آلودگی در محیط زیست كنند دور از شأنیت انسانی و اخلاقی است.

برجی با بیان اینكه گیلان اقلیم مرطوب و تمام شرایط را به رایگان دارد، یادآور شد: گیلان منبع تولید اكسیژن است و با ریزش زباله در طبیعت آن را به طرف مرگ می‌كشانیم.

وی خاطرنشان كرد: خردمندانه نیست طبیعتی كه این همه به ما سود می‌رساند را بیشتر آزار دهیم و در حفظ آن نكوشیم.

وی جنگل، ساحل، كوه، مرتع، دشت و… را طبیعت گیلان خواند و یادآور شد: از مسافران و گردشگران می‌خواهیم برای حفظ هوای پاك و طبیعت بی‌نظیر گیلان در نگهداری آن بكوشند و زباله‌های خود را طبیعت رها نكنند و آنها را جمع‌آوری كرده و در سطل‌های زباله بریزند.

** توصیه به مسافران

مسافران با توجه به فصل گلدهی گیاهان، محل اسكان خود را در اماكنی انتخاب كنند كه از پوشش گیاهی و جنگلی كمتری برخوردار باشد و از لگدمال كردن گیاهان و شكستن سرشاخه های درختان خودداری شود.

در زمان حضور در طبیعت، مسافران تا حد امكان غذاهای آماده كه نیازمند پخت مجدد نیست به همراه داشته باشند و در صورت نیاز به آتش، در حد امكان از زغال آماده استفاده كنند و از شكستن هرگونه سرشاخه درختان جلوگیری به عمل آورند و حتماً خاكستر آتش را نیز با آب و خاك خاموش كنند، همچنین از روشن كردن آتش در كنار درختان خودداری كنند كه در این شرایط ، بهترین كار همراه داشتن گاز پیك نیكی است.

گردشگران كیسه مخصوص جمع آوری زباله را همراه خود برده و در پایان روز زباله های تولیدی را به ایستگاه های مسقر تحویل دهند و زباله های خود را در جنگل، ساحل دریا، كنار چشمه های آب، دره ها و مناطق كوهستانی رها نكنند.

جلوگیری از شكار و صید حیات وحش و عدم حمل هرگونه سلاح، تبر، اره و تور صیادی از دیگر توصیه ها به مردم است و هموطنان لازم است به جای شكار حیوانات و به جای چیدن گل ها و گیاهان، از آن ها عكس بگیرند و سال ها از دیدن آن عكس لذت ببرند.

مسافران در صورت مواجه شدن با هر گونه حریق در جنگل نسبت به خاموش كردن آن اقدام و یا با مراكز آتش نشانی، محیط زیست و منابع طبیعی تماس گرفته و موضوع را گزارش كنند.

مسافران نوروزی به منظور بهره مند شدن از محیط زیستی زیبا، سالم و با نشاط ، در پاسداشت طبیعت كوشا باشند و با رعایت توصیه های زیست محیطی و بهداشتی با مأموران و كارشناسان حفاظت محیط زیست همكاری كنند.

لازم است مردم در عرصه های طبیعی زباله نریزند و در پایان ساعاتی كه در طبیعت به سر می برند، زباله ها را رها نكنند و نسبت به سلامت درختان و بوته های جنگلی اعم از طبیعی و دست كاشت دقت و توجه ویژه ای داشته باشند.

پاكیزه نگه داشتن حاشیه های رودخانه ها و نهرهای طبیعی كه در نقاط مختلف كشور جاری هستند نیز مورد تأكید سازمان حفاظت محیط زیست است.

فراهنگ ** 1569

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟


منبع: www.irna.ir



ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر