موضوعات وبسایت : تحقیق
سوالات امتحان آیین نامه رانندگی

اسم برای تولیدی پوشاک

اسم برای تولیدی پوشاک

نویسنده : نادر | زمان انتشار : 30 بهمن 1399 ساعت 21:27

حتما دیده‌اید یکی از دغدغه‌های خانواده‌ای که تازه صاحب بچه شده‌اند، انتخاب اسم برای اوست. کسب‌و‌کار شما هم مثل بچه کوچکی است، که تازه قرار است به دنیا بیاید. پس عجیب نیست اگر درگیرتان کرده باشد. 

سوالات امتحان آیین نامه رانندگی

توجه کرده‌اید وقتی به بازار می‌روید، مغازه‌های زیادی را با یک اسم مشابه می‌بینید. مثلا در یک خیابان چندین مغازه با نام سوپرمارکت رضا وجود دارد. اسم مغازه شما چیزی است، که قرار است با آن، شما را بشناسند و با شنیدن آن یاد شما بیفتند. پس بهتر است اسمی انتخاب کنید که در عین زیبایی، در ذهن هم بماند. 

هر اسمی که الان در ذهنتان است را روی کاغذ بنویسید، نکات و مواردی را در ادامه می‌گوییم را هم به‌خاطر بسپارید. در نهایت ببینید اسم یا اسامی‌ای که انتخاب کرده بودید، آیا این مشخصه‌ها را دارد. اگر داشت که چه عالی؛ اگر نه یکبار دیگر برای پیدا کردن اسم مناسب وقت بگذارید.  

انتخاب اسم زیبا برای مغازه به کسب‌وکار شما هویت می‌دهد

بعضی از افراد فقط به دنبال اسمی دهن پرکن و شیک می‌گردند. آیا این کافی است؟ نه اینطور نیست. برای انتخاب اسم مغازه، به‌جز ظاهر باید نکات دیگری را هم در نظر بگیرید. در سطح شهر می‌بینید که خیلی از مغازه‌ها اسامی بی معنی یا بی‌ربط به کارشان دارند.

مثلا اسم "ایرانی" را زیاد سر در مغازه‌ها می‌بینیم. این اسم برای مغازه لباس فروشی که فقط لباس‌های ایرانی می‌فروشد مناسب است؛ اما چرا مثلا یک مغازه باید اسمش آرایشگاه ایرانی باشد؟! مگر آرایشگاه خارجی هم در ایران داریم؟ اسم مغازه شما بهتر است به نوعی نشان دهنده ویژگی اصلی کسب و کار شما باشد. با این کار مغازه شما هویت پیدا می‌کند و بین مردم با این ویژگی شناخته می‌شود.

مثلا وقتی اسم مغازه را آرایشگاه ریش و قیچی می‌گذاریم مشتری به راحتی می‌تواند به هویت مغازه و کار ما پی ببرد. به این ترتیب وقتی کسی به مغازه ما می‌آید این ذهنیت را پیدا می‌کند که حسابی در کارمان مهارت داریم. یا وقتی یکی از مشتریان‌مان به دوست خود می‌گوید که چرا پیش ریش و قیچی نمی‌روی؟ دوستش فورا می‌فهمد که منظور از ریش و قیچی، آرایشگاه ماست.

f869fa.jpg

آیا انتخاب اسم خوب تاثیری در افزایش فروش مغازه دارد؟

شاید باورتان نشود اما خیلی‌ها هستند که فقط به دلیل انتخاب یک اسم مناسب پول زیادی درآورده‌اند. مثلا یک هندی برای جلب مشتری اسم مغازه خود را کرونا مال گذاشته. این کار او نه تنها در مدت کم توانست مشریان‌ش را چند برابر کند، بلکه در روزنامه‌ها و اخبار هم در مورد این مغازه حسابی صحبت شد. یا مثلا مغازه دیگری در هند قبل از شیوع ویروس کووید-19 اسمش کرونا بود. به همین دلیل بعد از شیوع ویروس کرونا عده زیادی از مردم کنار این مغازه جمع می‌شوند و عکس می‌گیرند.

این طور اسم‌ها در کوتاه مدت تاثیر زیادی روی جذب مشتری و افزایش فروش دارند. البته یک اسم خوب باید چیزهای دیگری هم داشته باشد. به همین دلیل موارد مهمی که باید در انتخاب اسم مناسب برای مغازه خود رعایت کنید را بررسی کردیم.

راهنمای جامع انتخاب اسم برای مغازه

اکثر کسانی که می‌خواهند مغازه‌ای را راه بیاندازند، اصلا به اسم مغازه یا فروشگاه توجهی نمی‌کنند. از کجا این قدر مطمئن هستیم؟ چون وقتی به بازار می‌رویم کلی مغازه با اسم های بی معنی یا کلیشه‌ای می‌بینیم. مثلا کفش پدرام، لباس فروشی احمدی، آرایشگاه بهرام و هزار نمونه دیگر از این اسامی تکراری و غیر جذاب که در خیابان می‌بینیم. این مغازه‌داران احتمالا چون نتوانستند اسم مناسبی را برای مغازه پیدا کنند، از این اسامی استفاده کرده‌اند. اما در ادامه نکات مهمی را می‌گوییم تا مغازه شما اسمی زیبا و جذاب داشته باشد.

1. اسم را انتخاب کنید که مناسب فعالیت و صنف شما باشد

یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید به آن توجه کنید این است که اسم مغازه با حوزه فعالیت‌تان تناسب داشته باشد. مثلا اگر مغازه لباس فروشی دارید بهتر است از اسم‌هایی مثل لباس فروشی خوشتیپ شو، مزون خوش پوش، لباس نیک جامه و غیره استفاده کنید. اسم مغازه شما باید به نوعی باشد که فعالیت شما را به خوبی نمایش دهد.

مثلا وقتی اسم مغازه جواهرفروشی خود را البرز می‌گذارید کسی با شنیدن البرز نمی‌تواند فعالیت شما را بفهمد. اما وقتی اسم مغازه را یاقوت، زرق و برق، زمرد یا نگین می‌گذارید همه با شنیدن اسم مغازه اولین چیزی که به ذهن‌شان می‌رسد یک جواهرفروشی است. باید سعی کنید اسمی جذاب و خاص را برای مغازه انتخاب کنید که هر فردی با شنیدن آن بتواند زمینه کاری و حرفه شما را متوجه شود.

627b25.png

2. اسم ساده و کوتاه انتخاب کنید که تلفظش راحت باشد

چند وقت پیش که برای خرید به بازار رفته بودم وارد مغازه‌ای به اسم ویکتورینوکس شدم. اسم مغازه آن قدر برایم عجیب بود که از فروشنده تلفظ درست اسم و علت نامگذاری را پرسیدم. مغازه‌دار هم گفت که این اسم یک برند سوییسی است. در جواب گفتم که بهتر نبود که یک اسم کوتاه‌تر و با تلفظ راحت انتخاب می‌‎کردید؟ اسمی شبیه به این هیچ وقت در ذهن مردم نمی‌ماند و خیلی زود فراموش می‌شوید.

فکر کنید کسی از مشتری‌تان پرسید این کالا را از کجا خریدی؟ به نظرتان فرد در جواب چه می‌گوید؟ می‌گوید از مغازه ویکتورینوکس خریده‌ام؟ من که بعید می‌دانم. احتمالا می‌گوید از یک مغازه در خیابان فلان خریدم. حتی اگر نام مغازه را هم بتواند بگوید، طرف مقابل به راحتی متوجه اسم مغازه شما نخواهد شد.

حالا تصور کنید اسم همین مغازه، ساعت وقت شناس بود. این اسم هم کوتاه است و هم به راحتی در ذهن می‌ماند. در نتیجه از طریق تبلیغات دهان به دهان کلی مشتری برای مغازه جذب می‌شود.

3. اسم مغازه باید منحصر به فرد باشد

املاک عمارت، لباس تن پوش، سوپرمارکت باران، گل فروشی لاله، اتومبیل درشکه، عکاسی نگار و این موارد را احتمالا زیاد در سطح شهر دیده‌اید. این مدل اسم‌ها خیلی کلیشه‌ای و کلی هستند. اسم مغازه باید خاص و منحصر به فرد باشد. وقتی اسمی خاص برای مغازه انتخاب می‌کنید، به برندی معروف و شناخته شده تبدیل می‌شوید.

مثلا نام پیتزا پرپروک را در نظر بگیرید. به نظر شما اگر صاحبان آن، اسم مغازه را مثلا پیتزا پاتوق می‌گذاشتند این قدر معروف می‌شد؟ در کل کشور شاید هزاران پیتزا فروشی با اسم پاتوق یا اسم‌های کلیشه‌ای دیگر باشد. اما فقط یک پیتزا پرپروک در ایران وجود داشت. به همین دلیل این مغازه توانست به برندی شناخته شده و معروف تبدیل شود.

4. اسمی خلاقانه و معنادار برای مغازه انتخاب کنید

وقتی قرار است یک اسم زیبا برای مغازه انتخاب کنید بهتر است کمی خلاقیت به خرج دهید و از اسامی مفهومی استفاده کنید. مثلا کارمانیا اسم یک شرکت واردکننده خودرو است. کارمانیا در فارسی به معنی کرمان است و محل اصلی شرکت هم در استان کرمان قرار دارد. در انگلیسی هم کار به معنی ماشین است و به فعالیت اصلی شرکت که در زمینه اتومبیل است، اشاره می‌کند. همین طور ترجمه این اسم به انگلیسی می‌شود Carmania که به معنی عشق ماشین است.

5. اسم مغازه باید حس خوبی به مشتری بدهد

اسم مغازه شما باید جنبه مثبتی داشته باشد و حس خوبی به مشتری بدهد. مثلا دو مغازه لباس فروشی را تصور کنید که اسم یکی پرویز و اسم دیگری جنتلمن است. یا مثلا اسم یک مغازه کفش پابرهنه و اسم مغازه دیگر کفش سیندرلا است. به نظر شما کدامیک از این اسم‌ها حس بهتری به مردم منتقل می‌کند؟ اسم مغازه باید معنی و مفهوم خوبی داشته باشد و حتی باعث افزایش اعتماد به نفس مشتری بشود.

6. از اسامی دیداری و ملموس برای انتخاب اسم مغازه استفاده کنید

انتخاب نام اماکن، اشیا و حیوانات برای مغازه می‌تواند کار شما را برای برندسازی راحت‌تر کند. نمونه بارز این نوع از انتخاب اسم را می‌توان در برندهایی مثل زاگرس پوش، پارک موج‌های آبی، لباس منگو و خیلی موارد دیگر دید.

7. کمی طنز و شوخ طبعی در اسم مغازه به کار ببرید

همه ما اسم پشمک حاج عبدالله را شنیده‌ایم و احتمالا کلی به این اسم و شوخی‌هایی که با آن می‌شود هم خندیده‌ایم. ویژگی اصلی این گونه اسم‌ها این است که به راحتی در ذهن ماندگار می‌شوند. مثلا اگر همین پشمک حاج عبدالله اسمش پشمک محمودی بود، آیا تا این اندازه معروف می‌شد؟

8. از صفت در نام مغازه استفاده کنید

استفاده از صفت‌های مثبت و زیبا می‌تواند تاثیر زیادی روی جذب مشتری برای مغازه داشته باشد. مثلا به جای لباس تن آرا، نام مغازه را لباس شیک تن آرا بگذارید. یا مثلا از اسم کاخ طلایی برای مغازه املاک استفاده کنید.

9. ترکیب کلمات فارسی و انگلیسی در اسم مغازه

با ترکیب کلمات فارسی و انگلیسی هم می‌توانید اسمی خوب برای مغازه یا برند خود بسازید. مثلا یک پیتزا فروشی در محل ما از اسم فتعلی (FatAli) برای مغازه خود استفاده کرده است. با این کار می‌توانید به راحتی یک اسم خاص و یونیک برای مغازه‌تان انتخاب کنید.

10. از اسم اشخاص و فیلم‌های معروف استفاده کنید

یکی از راه‌های انتخاب نام خاص و شیک برای مغازه، استفاده از اسامی شخصیت‌های معروف است. مثلا برای مغازه آرایشگاه می‌توانید از اسم اصغر دست قیچی که الگو گرفته از شخصیت فیلم ادوارد دست قیچی است، استفاده کنید. یا مثلا ساندویچ اژدرزاپاتا از یک شخصیت معروف مکزیکی به اسم زاپاتا برداشته شده است.

نبایدهای انتخاب اسم مغازه!

تا اینجا مواردی که در انتخاب نام خوب برای مغازه تاثیرگذار هستند را معرفی کردیم. اما یکسری موارد هم هستند که در اسم مغازه نباید انجام دهیم. اگر موارد بالا را خواندید و به یک یا چند اسم خوب رسیدید، حالا باید دقت کنید که اسامی انتخابی شما دارای مشکلاتی که در ادامه می‌گوییم نباشند.

1-اسم مغازه نباید خیلی طولانی باشد

اسامی طولانی معمولا خیلی سخت به ذهن سپرده می‌شوند و خیلی زود هم مردم فراموش‌شان می‌کنند. پس برای مغازه بهتر است از اسم‌های کوتاه و مختصر استفاده کنید. به عنوان مثال اسم تنومندان بزرگ بازوی ایران زمین برای یک باشگاه بدن‌سازی اصلا اسم مناسبی نیست.

ba5628.png

2- یک اسم خوب برای مغازه، گنگ و بی معنی نیست

اسم خوب برای مغازه باید معنی و مفهوم خاصی داشته باشد و یک چیزی را در ذهن مشتری تداعی کند. مثلا میوه فروشی خشایار معنی و مفهوم خاصی ندارد و فقط یک اسم ساده است. اما میوه فروشی دست چین این مفهوم را به مشتری می‌رساند که می‌تواند میوه‌های مورد نظر خود را جدا کند. همچنین پارچه حاجی ارزونی این دید را در ذهن مردم جا می‌اندازد که مغازه شما محصولات را با قیمت پایین به فروش می‌رساند.

3- از اسم‌های تکراری و کلیشه‌ای برای مغازه استفاده نکنید

خیلی از شما اولین گزینه‌ای که برای اسم مغازه به ذهن‌تان می‌رسد نام خودتان، اعضای خانواده و یا نام خانوادگی‌تان است. اما این اسامی خیلی کلیشه‌ای و معمولی هستند. البته منظور ما این نیست که اسم شما خوب و زیبا نیست. بلکه منظور ما این است که این نوع از اسامی قابلیت برندسازی و تبدیل شدن به یک برند بزرگ را ندارند. شاید پیش خودتان فکر کنید که فقط یک مغازه کوچک در یک خیابان فرعی دارید و نیازی به برندسازی و این داستان‌ها نیست.

اما باید به این نکته هم دقت کنید که خیلی از برندهای بزرگ و معروف کار خود را از همین جاها آغاز کرده‌اند. فکر می‌کنید که برندهای بزرگ از همان اول کلی شعبه و مغازه در بهترین و پرترددترین خیابان‌ها داشته‌اند؟ خیر، این برندها هم زمانی کار خود را از یک مغازه کوچک شروع کردند و به این جا رسیدند.

19755c.png

پس خودتان و کسب و کارتان را دست کم نگیرید و از همان اول بزرگ فکر کنید. زمانی را تصور کنید که فروشگاه شما چندین شعبه در سراسر کشور دارد و روزانه کلی مشتری از شما خرید می‌کنند. حالا با این تصور اسمی مناسب و زیبا برای مغازه و برند آینده خود انتخاب کنید که مشابه‌اش در هیچ جای کشور وجود نداشته باشد.

4- اسم‌های پیچیده روی مغازه خود نگذارید

اسم خوب برای مغازه باید ساده باشد تا به راحتی در ذهن مردم باقی بماند. شاید باور نکنید اما مغازه‌ای را می‌شناختم که اسمش فورنوکولویوس بود. احتمالا شما هم با دیدن این اسم تعجب کردید. بعد از مدتی که با یکی از مسئولان این مرکز صحبت کردم گفت که این اسم یکی از وردهای هری پاتر است! به‌نظر شما بهتر نیست اسمی ساده‌تر که در خاطر هم می‌ماند انتخاب کرد؟ 

5- از انتخاب کلمات انگلیسی سخت خودداری کنید

فکر کنید یک فروشگاه فروش لباس عروس، اسم مغازه خود را کنگرجلیشن بگذارد. این کلمه در انگلیسی به معنای تبریک است. اما آیا برای یک مغازه اسم خوبی است؟ آیا این اسم به راحتی در ذهن می‌ماند و قابل تلفظ است؟

یک نکته دیگر هم که باید دقت کنید این است که اسم انتخابی شما در زبان‌های دیگر معنی بد یا غیرمجازی نداشته باشد. مثلا شرکت زم‌زم به دلیل معنی مقدسی که در زبان عربی داشت، مجبور شد برند خود را در بازارهای عربی به ZemZem تغییر دهد. 

اسم مغازه را مخفف یک عبارت انتخاب کنیم یا نه؟

شاید یکی از ایده‌هایتان برای اسم مغازه مخفف یک عبارت باشد. در ایران و حتی کل جهان شرکت‌های زیادی هستند که از عبارت مخفف استفاده می‌کنند. مثلا  KFC, BMW  و IBM کلماتی مخفف هستند. یا در ایران فروشگاه اتکا که مخفف عبارت "اداره تدارکات کارمندان ارتش" است. اما استفاده از کلمات مخفف خیلی ریسکی است و احتمال دارد که نتیجه عکس بدهد.

مورد دیگر هم این است که مردم معمولا عبارت اصلی کلمه مخفف را نمی‌دانند. مثلا شما می‌دانید که عبارت‌های بالا مخفف چه کلماتی هستند؟ پس پیشنهاد ما این است که تا حد امکان از کلمات مخفف برای اسم مغازه استفاده نکنید.

چرا به‌جای راه‌اندازی یک مغازه فیزیکی، فروشگاه آنلاین راه نمی‌اندازید؟

از زمانی که تصمیم می‌گیرید صاحب یک مغازه شوید تا زمانی که به درآمد برسید، هزینۀ زیادی را باید صرف کنید. اجاره یا خرید مکان، دکوراسیون، آب و برق و... در مجموع هزینه زیادی می‌خواهد. چرا به‌جای آن، یک فروشگاه اینترنتی که هزینۀ آن یک دهم هم نمی‌شود، راه نمی‌اندازید؟

این پیشنهاد را همین الان تا قبل از اینکه دیر شود، به شما دادیم. شاید پیش خود بگویید داشتن فروشگاه اینترنتی، کار راحتی نیست و حوصله دردسرهای آن را ندارید. اینطور نیست؛ چون روشی وجود دارد که با استفاده از آن به‌راحتی می‌توانید صاحب یک فروشگاه اینترنتی شوید. ساده‌ترین راه ساخت سایت، فروشگاه ساز است. یک نمونه حرفه‌ای آن هم پرتال است که برای کار با آن نیاز به هیچ دانش فنی و کدنویسی ندارید. 

اگر باورتان نمی‌شود ساخت فروشگاه آنلاین در پرتال چقدر ساده است، پیشنهاد می‌کنم همین الان یک سایت تست ایجاد کنید:

ساخت فروشگاه اینترنتی

درست کردن سایت در آن هیچ کاری ندارد. با یک شماره تلفن و اسم ساخته می‌شود. بعد از آن، در پنل مدیریت، همه چیز گام به گام آموزش داده می‌شود. در آموزش ساخت سایت، همه چیز با جزییات گفته شده است. 

اسمی را برای مغازه انتخاب کنید که در اینترنت هم قابل استفاده باشد

اگر همین الان قصد راه‌اندازی فروشگاه آنلاین را دارید که چه عالی؛ اما اگر هنوز مطمئن نشده‌اید، دست خود را برای آینده باز بگذارید. اسمی را برای مغازه انتخاب کنید تا در آینده بتوانید آن را روی سایت یا شبکه‌های اجتماعی خود بگذارید. مثلا اگر بخواهید سایت داشته باشید، بهتر است آن اسم را برای دامنه در نظر بگیرید. پس دقت کنید که آن دامنه آزاد باشد. 

اتفاقا مقاله‌ای با عنوان «انتخاب اسم برای فروشگاه اینترنتی» در وبلاگ داریم که در این زمینه، خیلی به شما کمک می‌کند.

پیشنهاد می‌کنیم وقتی اسم مناسب برای مغازه‌تان را پیدا کردید، حتما دامنه آن را هم بخرید و در شبکه‌های اجتماعی نام آن را ثبت کنید. حتی اگر قصد فعالیت در اینترنت را ندارید حتما این کارها انجام دهید تا شخص دیگری با نام شما در اینترنت فعالیت نکند.

caf92c.png

بالاخره فروشگاه سنتی یا اینترنتی؟

با این توضیحاتی که دادیم، الان قصد دارید فروشگاه اینترنتی‌تان را ایجاد کنید یا همان مغازه سنتی را ادامه دهید؟ البته شاید در این فکر باشید که هر دو را با هم داشته باشید که این بهترین گزینه است. اگر هر دو شعبه را با هم داشته باشید، تعداد بیشتری از مشتریان را به‌دست می‌آورید. 

اما اگر تصمیم گرفته‌اید، فروشگاه اینترنتی را هر چه زودتر راه بیندازید، تیم پرتال در کنار شماست تا از اولین مرحله، تا فروش شما را همراهی کند. هر سؤالی داشتید یا زیر همین مطلب آن را بنویسید یا با شماره تلفن 02163404 داخلی 2تماس بگیرید. 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟


منبع: www.portal.ir



ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر